Hilde werkt tijdens haar readingen met sjamanenspiegels. Al eeuwen lang worden ze als zeldzame en waardevolle objecten gezien en overgegeven van generatie op generatie. Deze voorwerpen komen o.a. uit Azië en Siberië. Ze werden gebruikt bij graven, ter bescherming, ze werden vastgezet op sjamanenkostuums, om contact te maken met de elementen of de sjamanen gebruikten de spiegels voor energetische verbinding. De spiegels werden gemaakt door de smit waarbij de sjamaan zijn ritueel tijdens het afblussen van de spiegel deed om het voorwerp te verbinden met de spirit.

 

 Wat doen deze magische krachtvoorwerpen? Volgens de oude sjamanen zijn ze bezield. Ze werken als pitbulls; ze bijten zich vast en laten niet meer los. Ze scannen de mens die healing wil, ze beschermen, kunnen energie in zich opnemen, toevoegen of verwijderen, ze worden ingezet bij het weghalen van vloeken en entiteiten, ze gronden, jagen, reinigen, frequenties worden veranderd, transformatie vindt plaats, ze kunnen helpen bij soul retrieval (terughalen oude zielendelen) of power extraction (verwijderen niet eigen kracht van bijv. overledenen, ex-partners etc.), ze healen, helpen bij gebeden, wensen en doelen.

 

Hilde beschouwd de spiegels als leermeesters, als spirits van een groep wijze sjamanen met wie ze mag samenwerken. De voorwerpen worden met respect behandeld alsof het elders zijn. Als ze zich met respect openstelt is de kennis oneindig. Bij de sjamanenspiegel geeft Hilde zich over aan de spirit (de helper) van de spiegel en volgt ze het voorwerp.