Wat is EmotieCoaching?


EmotieCoaching is een coachvorm waarbij de sturing in het gesprek komt vanuit jouw emoties. Hilde treedt hierbij op als vertaler van wat jouw binnenwereld aangeeft nodig te hebben. Hierdoor geeft ze je een duwtje in de richting die jouw natuurlijke ontwikkeling ingezet heeft.

Jij bepaalt dus wanneer je een duwtje nodig hebt, je emoties bepalen wat je nodig hebt en Hilde brengt het naar je bewustzijn voor een effectiever proces.

 

EmotieCoaching is een coachmethode waar in zeer korte tijd (enkele minuten) naar de kern van het probleem wordt gegaan én jouw proces aan het rollen wordt gebracht richting dat wat jouw innerlijk weten aangeeft nodig te hebben.

 

Dit maakt dat je altijd richting je ware zelf wordt geholpen op een manier die past bij jou en op het moment die klopt in jouw ontwikkeling. Jij geeft op basis daarvan aan wanneer je een gesprek nodig hebt om weer even verder te kunnen en op het juiste spoor gezet te worden.

 
In een sessie bekijken we een emotionele knelpunt en vallen er direct al veel inzichten binnen die een proces in gang zetten. Mocht er naast inzicht nog meer nodig zijn? Dan is Hilde toegerust met bij die emotiegroep passende interventies. Een gesprek is daarom altijd op maat.

 Voor wie en wanneer?

 

Een sessie emotiecoaching is fijn op momenten dat je in de knoop komt met je emoties. Emoties laten ons namelijk weten dat er disbalans is en vertellen ook hoe deze opgelost kan worden.

Hilde vertaalt die informatie en helpt je bepaalde stappen te zetten die je weer in afstemming brengen met jezelf en het pad dat je te lopen hebt.

 

Doel van EmotieCoaching is jou zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken en zelf verantwoordelijk voor je eigen pad en geluk, met een hernieuwd contact met je gevoel als navigatiesysteem.