Op avontuur

Ik dacht; 'laat ik eens een paar dagen weg gaan uit mijn vertrouwde omgeving'. Een combinatie van vrienden, groen en wandelen met de hond is altijd prettig. Ik kwam uit in Rheden, de zuidkant van de Veluwe. Binnen een paar uur dansende reeen, wilde zwijnen en een paar edelherten gezien. Zo dichtbij en zo puur natuur. De volgende ochtend dacht ik bij mezelf; dan ga ik voor de big 5 van de Veluwe. Geen idee wat ik dan nog mocht tegenkomen, maar het idee was leuk. Ik kwam inderdaad nog een paar wilde paarden en reeen tegen. Maar de das, de vos en de moeflon heb ik niet gezien. Ok, de moeflon stond achter een hek dus technisch gezien kwam ik hem wel tegen. Nu denk jij natuurlijk; waar gaat dit verhaal heen?

 

Jarenlang was ik op reis. Ik wilde de wereld ontdekken, mensen ontmoeten en heel veel zien van deze mooie wereldbol. Ik heb uiteindelijk heel veel gezien. Veel zee en veel land. Ik ben gek op deze aarde. Totdat ik ziek werd. Het loslaten van mijn wereldreizen heeft even geduurd. Terwijl ik plat lag droomde ik over verre landen, fietsreizen, stukken zee en wandeltochten. Hoe meer ik me overgaf aan mijn vermoeidheid, hoe verder weg het reizen kwam te staan. Zonder energie kom je nergens, zelfs niet in de mijmerstand.

 

Ik belandde in de leegte waar het ook goed toeven was. Er kwam geen nieuw verlangen naar reizen. Wel kwam er een hond. Op mijn manier ga ik op avontuur in de duinen, de parken en bossen in en rond Den Haag en het strand.

Ik geniet er dagelijks van. Het leven is een stuk eenvoudiger geworden zonder dat verlangen de hele wereld te leren kennen.

 

Daarnaast bleef Floortje Dessing haar reizen maken naar het einde van de wereld. In mijn hoofd reisde ik met haar mee, ontmoette ik al deze mensen en dacht bij mezelf; 'been there done that, dat hoef ik niet meer te ervaren'. Ik kijk op uitzending gemist en dan kom ik er ook.

 

En toch blijft de avonturier in mij altijd wakker en sluimerend op de achtergrond. Ik kreeg een kans om op avontuur te gaan op de Veluwe en hoppa, daar was ze weer. Stil verstoppen tussen de varens samen met de hond in de hoop een wild dier tegen te komen. In contact met de bomen genietend van de stilte. Een overvloed van groen inademen en de beelden vastleggen in mijn gedachten en mijn longen. Zelf bedenken dat ik niet naar Kenia hoef om al die dieren te zien, hier kunnen we zonder gevaar voor eigen leven ook op avontuur in de wildernis.

 

En daar wil ik naar toe met mijn verhaal; Hansje en ik gaan op avontuur in eigen land. We gaan kamperen. Kijken of we dat samen kunnen. Mijn innerlijke avonturierster is klaar wakker, heel blij en alles kriebelt in mijn buik als ik er aan denk. We gaan op avontuur naar buiten om het innerlijk te beroeren. Om dat wat er buiten is naar binnen te halen. Om te mijmeren, te voelen en te beleven. Alles wat ook van binnen kan uitvergroot naar buiten. Ik heb er zin in.

 

Heb jij zin in een spiritueel avontuur? Wil je dat ik met je mee kijk naar binnen? Vind je het spannend? Of gaat jouw buik ook kriebelen bij de gedachte dat de ander naar binnen gaat gluren? Reizen betekent voor mij op avontuur gaan. Op avontuur gaan betekent dat ik mezelf durf te laten verwonderen. Kom je je laten verwonderen op jouw reis? Maak eens een afspraak voor een reading. Super avontuurlijk in eigen land. www.heelde.nl